topbella

Thursday, January 27, 2011

trip to Sabah Port...

sebelum sy nk mulakan cerita,izinkan saya utk memberi salam...heheh...

okey...kemarin kami satu group ada trip pegi Sabah Port yg terletak kt sepanggar klu aku tak silap lh...
trip tu adalah anjuran lecturer kesayangan kami iaitu Mrs Aries....Our lecturer subject Bel...
mmg mrs Aries selalu bawa student dia pg trip..
tujuannya ialah supaya kami nie student2 University dapat pengalaman sedikit sebanyak suasana di tempat kerja nnti...
tp trus terang ckp..mmg best gler trip kemarin tu...
first time pegi Sabah Port...
utk pengetahuan korang, Sabah Port nie dekat jer dgn hostel perempuan...
klu view dr hostel kitorang nie,mmg nmpk sgt Sabah Port tu n sgt2 cntk klu time mlm tau....
cahaya lampu2..fuh..tenang lh skit jiwa nie tgk kn...

sampai jer kat sana lbh kurang jam 10.oo lh..pastu kami disambut oleh pegawai yg kerja kt Sabah Port tu n then dibawa pegi satu bilik tmpt dorang adakan seminar utk kami...
lebih kurang 1 jam lbh gak dorang bagi penerangan ttg syarikat dorang...
pastu sesi question & answer...
and yg paling kami tunggu2 ialah dibawa melawat sekitar pejabat kitorang...
n tempat yg paling kami excited sgt nk tgk ialah Meeting Room droang..
Mrs ckp Meeting Room dorang mmg sgt cntk n sush nk ckp lh...
pas melawat sekitar2 pejabat dorang, kami pun dijamu dgn makanan...
isi perut skit..ingatkan dorang xder provide makanan...
hehe2..n Mrs ckp klu dorang xder provide makanan, just ckp.."it's ok..we are on diet"..heheh..lawak tol..

okey lh..
tu jer nk ckp utk kali nie...
oh yer..time kt sana kitorang der tangkap picture banyak2 tau..heheh..
so,u all enjoy lh see our picture time kt sana k..
dada...

~coretan by Jannah Slumber....

nie time mula2 sampai...terus tangkap picture...heheh..
nie kt dewan tmpt dorang wt presentation sal company dorang..

nie sesi Question & answer...
nie kt Meeting Room....mcm Future Bos tak sy??hikhik..amin2..

nie bilik membaca lh lbh kurang...
hehe2...nk view kwasan persekitaran..
nie meeting room lh..best kn???
nie third floor klu tak slap...
my classmates...
we ALL!!!

Girls of public admin..
men's of Public Admin
lepas hbis makanan...picture time lh kn..heheh..
girls yg bertudung dlm class...
nie sebelum bertolak p Sabah Port..with our lecturer law..
nah..mana sy??hehe2..sebelah kiri paling hujung..;)
okey..last picture sebelum balik...banyak lg actually...tp nnti korang bosan plak tgk kn..heheheh...mau lg??nah..paling last lh nie okey....
future Businesswomen...hehehhe...^_^..

~ thanks sbb melihat...coretan from jannah slumber..

Sunday, January 23, 2011

hilang or lupa???

aku bingung gler skrng nie..tak tau nk ckp mcm ner...
semalam..pas pulang dari cafe..
aku check dmpet aku...
aku terkejut gler bila tgk duit yg aku simpan dlm dmpet RM 50 dh xder..
yg ada RM 10 jer...
sbb aku pasti sgt yg duit aku simpan dlm dompet tu RM 50 n bukannya 10...
duit aku aku just selit2 dlm dompet....

keliru sgt2...
aku bukannya nk tuduh sesiapa kn..
tp org cakap kata hati nie selalunya betul..
mmg kdg2 aku nie jnis pelupa gak...
bila aku cita kt kwn2 aku pun pasal nie dorang ckp mybe aku salah letak or tgk...
tp the problem is hati aku tak ckp mcm tu..

aish...ntah lh...
selama nie tak penah jadi mcm nie tau..
aku pun tak tau knpa bnda mcm nie blh berlaku kt aku..
mmg aku klu letak dmpet dalam laci..
n laci tu pun tak kunci..
even almari aku pun tak berkunci sbb i trust anybody...
no need to mention nama spe2 lh..
sbb aku pun tak sure lg...

aku mohon sgt2 petunjuk dr ALLAH...
my parents yg bagi duit kt aku setiap bulan tau...
aku cuba gunakan sebaik yg mungkin...
aku kiranya bkn org yg borus sgt lau berbelanja melainkan ada brg yg perlu sgt2 dibeli...

sekarang imagine lh dalam dompet aku tinggal berapa jer duit...
huhuhuhu...
so sad...
walaupun aku msh di bawah tanggungan ibu bapa..
tp itu tak bermaksud aku blh sesuka hati nk minta duit...
penat lelah dorang cari duit...blh hilang mcm tu jer...

RM 50 is not a small money okey....
aku nk minta krim duit lg pun rasa malu...huhuhuhu....

yg pasti, klu btl duit aku tu telah dicuri oleh 'seseorang'...
aku tak dpt maafkan okey...
sbb duit tu milik parents aku...

aku rasa bersalah sgt2 skrng....
# geram..
# bingung...
# sedih...
# tak tenteram jiwa nie...

hope selepas nie kejadian mcm nie tak berlaku lh....
i wish!!!!

* post ini bkn bertujuan utk meminta simpati..hanya luahan perasaan semata-mata...tidak ada kaitan dgn yg    msh hidup atau telah mati...

Friday, January 21, 2011

luahan perasaan...

hmm...hari nie nk ckp per ek??
aku nak luahkan perasaan sebenarnya...huhuhu...

tadi kat class bel mcm bese kitorang der short presentation..
ckp sal pape jer lh sal kita yg kita nk bgtau org..
so,aku ckp lh mcm nie...
i am quiet person and i sure u all already know about that...
something like that lh..n..blah..blah...blah..

apa yg aku nk luahkan nie sebenarnya sal aku punya sikap..
dr sekolah lg mmg aku nie jenis tak suka ckp banyak...
aku just ckp banyak dgn kwn2 rapat aku jer...
dgn bdk class yg laen pun aku jarang bercakap terutamanya lelaki...
mmg jarang korang nk tgk aku bercakap dgn lelaki okey...
aku kekok...tak tau knpa...xbesa kot...

actually, aku tak suka sikap aku nie..
aku nak jadi seorang yg friendly tau...
aku cuba utk bergaul dgn semua org...
tp aku pun tak tau knpa susah sgt utk aku wat mcm tu....

aku tak yakin dgn diri aku kot...
tu yg aku fikir...
aku tak yakin dgn diri aku sebenarnya..
penampilan aku...kekurangan aku..
itu semua sebab utama aku rasa aku jadi mcm nie..

aku nak ubah...
seriously...aku nk berubah...
berubah ke arah yg lebih baek....
klu selama-lamanya aku mcm nie,aku tak tau per akan jadi dgn aku...
kera sumbang kot...hahhaha...
tak lh smpai mcm tu kan....;)

bila masanya???hmm...ntah lh...
bila aku dh yakin dgn diri aku..
dalam hidup nie kita kena buat satu anjakan paradigma tau...
klu tak selama-lamanya kita nie ibarat mcm katak bawah tempurung...

aku kena fikir positive...
yes..jannah...u can do it...
aku nak berubah....

ya allah..bantu lah hambamu ini...
amin...^_^..

Monday, January 17, 2011

kenangan time MODUL!!!

hai blog...
jumpa lg...
kali ini aku nk ceritakan pengalaman yg aku dapat time kitorang modul semalam...
yg tak dpt aku lupakan sampai bila2..

okey..nak dimulakan cerita...
kitorang semua bdk part 4 diminta berkumpul jam 8 am waktu malaysia di dewan serbaguna (gym)...
mcm bese benda pertama yg kena buat ialah mendaftar lh kn...
n then amik makanan utk alas perut...
pastu di bagikan kumpulan n taklimat sal per yg akan kitorang buat nnti...

dalam jam lbh kurang 9 am g2 kitorang start mendaki gunung...
ingatkn daki bukit botak tp upe nyer hutan kt dalam uitm tu jer...
tp seriously aku ckp..mmg sgt2 mencabar gak lh...
dh lh musim hujan kn sekarang..
of course lh tanah licin..
dgn keadaan kasut aku yg licin..
mmg menyukarkan pendakian aku time tu...

susah utk aku terangkan sbb banyak dugaan yg aku tempuh time tu...
hampir jer aku putus semangat...
mcm hilang semangat aku..
sbb sebelum tu aku der terjatuh tau...terbaring smpai sush aku nk berdiri balik..
sbb keadaan tanah yg blh tahan gler licinnya...
aku rse mcm nk putus nyawa jer time tu...
silap langkah mmg aku jatuh bawah lh trus...
smpai mengalir air mata aku sbb takut sangat...
tak aku tahan..aku terlampau terkejut..emosi aku terganggu..

lepas tu aku mmg berhati2 lh lau nk pijak mana2..
sbb takut tanah tu terlampau licin...better lau dpt pijak akar kayu sbb tahan...
sampaikan komander yg jaga group kitorang tu terpaksa bg perhatian lebih kt aku sbb aku penah jatuh kn sebelum tadi...
mana2 tempat aku nk pijak die check dlu klu tak licin..
huhuhu...mmg banyak2 memban2 lh dorang semua...
terhutang budi gak aku..

n then tempat paling last sekali  lh ak rse yg kitorang kena daki ialah bahagian yg paling mencabar sekali bg aku...
tgk pun aku dh tkot n tak yakin samaada aku dpt buat atau tak...
sbb tinggi gak lh tempat tu but ada disediakan tali utk kita berpaut h utk sampai ke atas...
tapi aku plak lain cite nyer...
aku berpegang pada tali n tangan2 bdk2 lelaki group last sekali..
mmg time tu perasaan malu dh xder...
rse berdosa ada gak sbb kn haram pegang tangan bukan muhrim kita..
tp per bh buat...keadaan darurat..hehe2...
dorang lh yg banyak2 sgt membantu aku time tu..
n komander lh jg...

imagine lh..aku sorang jer perempuan yg tertinggal kt belakang time tu...
tapi aku mmg tak peduli dh...asalkan aku dpt naek dh ckup...
akhirnya...penat lelah gler tahap gaban...
dapat gak aku smpai destinasi terakhir...hoho!!.
i can survive ok...
sepanjang pendakian tu, dlm hati aku cuma satu jer..
dpt ker aku buat nie???
mahu tak mahu mmg aku kena lakukan juga...
sbb klu tak..duk dlm hutan lh ak kn..hehehe2...

pengalaman modul semester 4 nie mmg memberi seribu satu kenangan buat aku...
semestinya aku tak akan dapat lupakan smpai bler2...
n aku harap satu hari nnti aku dapat lakukan aktiviti mcm nie lg..
tp semestinya dgn kasut yg lbh mantap n tak licin...
hehehehe2....

thanks to all komander yg banyak membantu aku time tu..
bdk2 group aku semua...
n last sekali bdk2 lelaki group last sekali...huhuhu...
i owe on u all....hehehe2...

modul part 4 is the BEST!!!!

Wednesday, January 12, 2011

aku yang PENDIAM...

hai..see u again blog...
actually crita kali ini mengisahkan sedikit sebanyak ttg diri aku...
PENDIAM atau erti kata lain ialah tak banyak ckp...heheh2...

sebenarnya dari sekolah lagi aku ada penyakit nie..
tak brapa suka ckp dgn org yg aku tak kenal..
mksud aku orang yg aku tak rapat lah...
kwn2 class mmg dh sediamaklum dgn sikap aku...
so,nak dijadikan cerita sampai ke hari ini...
penyakit itu tidak banyak berubah...
sbb apa??
sbb aku mmg mcm tu..tak blh ubah dh....
aku mmg friendly actually..
tp tgk tempat, keadaan, n org tersebut gak...
klu org tu blh ngam dgn aku,aku xder hal nk borak n gurau senda dgn dia...

tp ntah lh...kdg2 bnda baek yg aku nk buat tu disalah erti kan oleh sesetengah pihak..
pernah dulu ( tak payah mention nama n org nyer lh k) 
aku tegur lh sorang lelaki nie..
sje nk maen2 lh kn..
time tggu bus...
aku panggil lah..
_______....???
pastu die menoleh aku sorok lh...
saja nk maen2 n then aku ktawa...

pastu keesokan hari nya, kwn perempuan bgtau lh kat aku yg bdk lelaki nie cite kt die yg aku tgur die...
dia mcm terkejut tau aku tegur dia..
sbb aku kn tak banyak ckp dalam class...
bercakap dgn bdk lelaki lagi lh aku jarang...
so,nak dijadikan cerita aku rasa dia ingat yg aku nie syok kat dia...
pergggghhh...punya lh aku terkejut kat situ...
sbb aku tegur dia mlm tu jer, dia dh salah faham dgn aku..adoi...matai lh kn...
mmg lucu gak lh bila ingat cite tu balik....hehehh...

disebabkan aku nie ada penyakit tak banyak ckp or PENDIAM...
orang dh salah anggap dgn aku.....
jadi, start dari tu aku cuba ubah sikap lh...
tapi aku rasa peristiwa mcm nie akan berulang kembali tanpa aku sedari...
yer lh, tgk salah..bercakap pun salah..
bkn salah tp mgkin dorang rasa sedikit janggal kot..
but, dun wory..
aku sebenarnya friendly punya orang...
cuma kdg2 malu skit jer....
bese,perempuan kan..heheh...

okey lh..
mybe kisah aku nie blh dijadikan iktibar utk korang semua..
shhhhhh....
so, amik yg baek, buang yg buruk....;)


Saturday, January 8, 2011

attending Program Konsolidasi Patriotisme Ekonomi Bumiputera...

       Tadi aku baru jer habis attend satu program under fakulti kitorang lh lebih kurang....tempat nyer kat UMS,bukan tempat kitorang lah...naek bus uitm dalam jam 8 lah g2 lbh kurang...
mula2 rasa malas gler gak nak pegi sbb hari nie kan sabtu..of course lh nak rehat kat bilik ataupun jalan2 kat kk ker kan...tapi,habis jer attend program td aku rasa puas hati gak lh..sbb banyak pengetahuan baru yang aku dapat dr program tadi,,,walaupun kadang2 rasa bosan and mengantuk gler tp ada satu panel tu best sangat lh..

      Nama nyer Tuan Haji Sahlan Saruddin yang juga menrupan seorang peguam bela di makhamah tinggi...mmg best gler cara dia sampaikan maklumat tu..mmg masuk lah kat kepala dan yang paling penting sekali aku tak rasa mengantuk lah...kadang2 apa yang dia cakap tu menyentuh hati kita tau,geli hati gak lah kadang...beliau kongsingkan pengalamannya dengan kami semua..cara penyampaiannya pun sangat bersemangat..kita yang dengar nie pun rasa berkobar2 gak lah...mmg best Tuan Haji Sahlan Saruddin tu...aku harap lah satu hari nanti dapat lagi dengar seminar dia..

     Jemputan ahli panel yang paling istimewa ialah Y.Bhg Tan Sri Rahim Tamby Chik...Yang merupakan Pengerusi Gagasan Badan Ekonomi Melayu (GABEM). ...bertuah gak lh dapat jumpa dengan Tan Sri tu sbb yer lh selama nie penah dengar nama jer tapi tak penah sangka plak blh jumpa depan mata kan..
Tan Sri cuba untuk menerapkan efahaman dan kesedaran kepada kami semua pelajar-pelajar mengenai kepentingan perjuangan ekonomi bumiputera...

    Banyak gak lh ahli2 panel laen and smuanya best2...apa yang penting aku mempunyai satu keazaman yang baru nak jadi seorang usahawan yang berjaya..

Friday, January 7, 2011

minggu pertama 2011!!!

salam blog...
hmm..sedih sgt nak tulis nie..
sbb rindu sgt2 dgn family aku...
mcm budak kcik plak kan...nak sedih2 nie..
tp walaupun umur aku dah mencapai 20 ++..
family adalah nombor 1...
yer lah,aku pun belum ada someone special g...
even ada skalipun,family is always in my heart...

kalau jalan mana2 pun,aku lebih selesa klu dapat bersama keluarga aku..
bukan apa..time tu jer lh kita dapat mengeratkan silaturahim antara ahli keluarga kita..
bukan selalu dapat jalan sama2 kan...
sekali jalan rasa meriah sgt...
dah lah ahli family aku blh dkitakan terdiri dari keluarga yg besar...
mmg riuh rendah lh,..dgn gelagat2 adik beradik..
kdg2 tu mmg tension..tp fkir2 balik rse rindu sgt saat2 tu...

jadi,apa yg blh kau simpulkan kat sini...
walau apa pun kita buat,mesti fikir pasal family kita..
maksud nyer,jgn lg cemarkan nama ahli keluarga kita terutama skali nama mak ayah kita dengan buat perkara2 yg tak bermoral...
ingtakan jasa mereka membesarkan kita dengan penuh mcm2 harapan..
mauhukan kita jadi seorang manusia yang berguna dan berjaya..
dorang tak minta kita balas jasa dorang...
wang ringgit bukan segala-galanya bagi mereka...
bagi lah banyak duit mana sekalipun,mereka tak akan gembira...
sbb bukan itu yang ibu bapa kita inginkan...
kasih sayang...hormat dorang...belai dorang mcm mana time kecik2 dulu kita dibelai...
hmm...i love my parents so much...
i promise will make my parents proud with me...
dan yang penting sekali tak akan pernah sesekali melupakan umi n ayah...
my parents..
i love u..umi&ayah...

Wednesday, January 5, 2011

gelap nyer....

sepanjang aku duk kat hostel baru nie,
tak penah dalam satu hari tu tak mati karan....
lbh2 lg mlm...
dah lah malam dah mmg gelap...die nk tambah lg gelap...
adui,..matai lah....

setakat nie blum der asgnmnet lg,xper lh gak...
t next week dh start ada asgnmnet...
mcm ner nak wat dalam keaadaan gelap gelita nie...
huhuhuhu..

per nak jadi??
ingatkan dh pindah hostel baru,ok lah..
nie haprak...tarak guna..
saya tarak suka tau bgni..

hopefully,pihak kolej dapat selesaikan masalah nie cepat...
lau tak,wat complain lh jawabnya...
hmm.....











About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo