topbella

Friday, October 14, 2011

ak dah merdeka!!!

alhamdulillah....
akhirnya perjuangan ku selama 3 tahun di uitm sudh berakhir....
penat...lelah..pening...berdebar...sakit....mcm2 lh rse yg ak alami sepanjng ak diploma...
rasa mcm tak percaya pun der gak...
pejam celik....celik pejam...pejam celik balik...
rupanya aku tak mimpi...
aku mmg btl2 dah..

MERDEKA!!!!....

hehhehe...
syok tak terkte...
tak sabar nak konvo lak..
insyallah....klu smua paper past....
grade on time lh ak jwb nyer...
pakai jubah konvo...naek atas pentas...dgn rasa bangga..
even diploma ak tetap bangga dgn diri ak..
dr xder pape....n then skrng jd lh juga ORANG kan...dr xder langsung..

plan skrng nie...xtau nk wat per...
keje??bisnes???ker nak jd bibik kt umah jer??hikhikhik...

tp yg penting...
aku dah MERDEKA!!!!!!!!!!!!!!..
smpai bler??
tak tentu lg...


Saturday, July 2, 2011

my favourite...^_^



movie nie der makna tersendiri dlm hidup aku...
xsme pun dgn kisah hidup aku sebenarnya...
tp ak tgk mvie nie with someone that important in my life...
hee...^_^...
fhm2 sndri jer lh yer...
second time ak tgk wayang dgn die...
n xtau bler lg dpt tgk sme2...
huhuhu...
jarak memisahkan kami..
tapi bkn hati..
cehhhhh!!!!...
jiwang plok doh..

^_^

jom heboh!!...

heee....
aku nie mmg lmbt update kn...
jom heboh dh berlalu minggu lepas lagi..
aku lak bru terhegeh-hegeh nk wat entri sal nie...
hukhukhuk....
nmpk sgt pemalas nyer kn...

sory2...
aku wat entri nie ikut mood gak...
klu mood baek punyer, entri megalahkan blogger yg dh famous...
ngade kan,....heee....

okey!!..
cite sal jom heboh kat sabah plak...

1 minggu yg lepas klu ak mmg tak silap lagi..
ak dgn kwn2 der gak pegi...
xnk lepaskan peluang..
yer lah..bkn slalu dorang wat kat sabah kan...
lagipun target sebenar tu nak borong barang2 murah..
nestle,sensodyne,chipsmore,ribena,dutch lady....mcm2 lagi lah...
mmh heboh gler2 lh time tu...

org mmg tak payah ckp...
mmg ramai gler...
kdg2 rse mcm kat pasar ikan pun ada gak...
sbb terlalu heboh dan meriah...
kitorang nsb bek lh bawa payung tau...
klu tak sampai hostel, muka terbakar mcm kulit udang...
huhuhuhu....

artis???
hmm...
xbnyk yg kitorang jmpe....
bkn xbnyk tp mcm xder...
yg aku nmpk sorang jer...
kamal adli...pelakon tv 3 tu..
yg laen hampeh...
its ok lah...
sbb tu bkn tujuan sbenar pun..
artis manusia bese gak..kan3????
heee...

okey..
tu jer lh nk cite..
nak tgk pic???sory...
skit jer k...

der bukti gak kn pegi jom heboh!!!..heheh..

habis dh borong...otw nk blik dah..

singgah mkn tp smpt tngkp gmbr lak...;)

Hati INI miLIKmu...^_^

kini....
bukan sama seperti dulu...
tapi yang pasti hari ini lebih baik daripada hari sebelumnya...
hati ini...
juga bukan seperti dulu..
dulu kosong dan tidak berisi...
sekarang terisi dengan sesuatu yang amat bermakna....

dia...
memberi erti dalam hidupku...
tidak ku pinta...tidak ku nanti...
tapi engkau datang memberi cahaya menerangi hidup yang dulu tiada seri...
ak seakan-akan bermimpi...
kau datang membawa cinta...serta mencuri hati kecil ini...

seakan-akan sedar siapa diri ini...
bersyukur hadirnya engkau di sisi...
menjadi nadi...setiap jantung ku yang berdegup tiada henti...
sumber semangat bila aku tersungkur lemah tak mampu berdiri sendiri...
kau inspirasi.....

hati INI sudah jadi milikmu....
sukar untuk mencari pengganti...
kerna dirimu begitu bererti....

terima kasih CINTA....

aku menghargai kehadiran mu dalan hidup ku...^_^

me & u


Saturday, June 4, 2011

tenaNG meLIhat KAMU!!!

wahhhh...
tenangnya hati dan sanubari aku nie..
rasa nyaman dan aman,,,
lupa segala masalah yg membelenggu...

tiap kali ak nak masuk hostel..
mesti aku pegi umah dorang nie...
melihat KAMU di depan mata aku...
hilang segala tension di kepala ni...

KAMU!!!...
sungguh comel tiap kali aku pandang..
tiada sesiapa secomel KAMU!!!!....

betul lah apa org kata...
tgk KAMU jer...hati tenang...
terbang segala kekusutan di KEPALA....

ok lah...
utk menghilangkan rasa rindu kat KAMU nie..
aku letak lah gambar KAMU nie kat dlm post ak...
biar puas MATA korang tengok KAMU aku yg COMEL nie...
hehehheh...
^_^


ini lah KAMU yg aku cakapkan tu...sorang lg kat bawah..!



ni dia.....c kakak...yg kat atas tu c adik..dan kami adalah TWIN!!!...hehhee.



tu jer lah pic yg aku boleh kongsikan...
sbb almaklum ler...
baby nie paling susah nk tangkap gambar....
kan2???

comel tak KAMU aku nie???
mcm mak sedare sepupu dia kan...
hikhikhik...
^_^

Friday, June 3, 2011

aku INDEPENDENT orangnya...

tak sangka kan...
hari berganti hari...
mcam rasa tak percaya...
dulu ak masih lagi bergantung sepenuhnya pada orang tua..
makan...minum...pakaian...dan semuanya lah...
umi nak itu..ayah nak ini..
sekarang semua kena buat sendiri....

dulu aku ingat lagi...
semua yg aku nak minta jer kat parents,,,
wat2 menangis skit..terus dpt apa yg kita nak..
sekarang ni jgn harap lh kan...
heheheh...

tp itu lah yg orang kata perubahan dalam hidup...
klu tak berubah sampai bila2 tak ke mana kan,..
mcm katak duk bawah tempurung kelapa..
sampai berkulat klu tak nak berubah dalam hidup kan??

sekarang nie aku rasa aku dah jadi seorang yg dewasa..
walaupun kadang2 masih terbawa2 perangai bdk2 tu...
bese lah..xkn nak matang 24 jak kan...
kang kerut muka plak..
xmau2..hehehe...

so...
perubahan dalam hidup aku menjadikan aku lebih matang dan BERDIKARI di atas kaki aku sendiri..
bkn bergantung pada org lain dah...
tp pada masa yg sama..
pendapat dan kritikan dari org sekeliling sangatlah penting..
supaya kita tahu yg hidup ni tak selalu indah..
pelangi tak akan selalu muncul...
kadang2 ribut dan taufan blh menghampiri kita..
jadi..
be careful in our life..
sediakan payung sebelum hujan...

^_^

Monday, May 30, 2011

biar TAKDIR menentukan...

waktu berlalu dan terus berlalu...
tanpa aku sedar, banyak yg telah berlaku dlam hidup aku...'
suka dan duka..
semua sudah aku lalui...

kadang2 aku rasa perit dgn semua ini...
tp pasrah dan redha dgn semua yg terjadi membuatkan aku lebih tenang menjalani dugaan hidup...
dgn keluarga, kawan dan org tersayang di sisi aku...
menjadi sumber semangat aku utk terus berjuang dalam hidup...

dia...
insan yg istimewa dalam hidup aku...
aku tidak pernah mengimpikan hadirnya dia di sisi....
membuat hidup aku lebih sempurna...
kekosongan yg dulu aku rasa...tidak lagi sekrang dgn adanya dia...

alhamdulillah...
dia menerima aku seadanya...
itu  yg membuatkan aku lebih menghargai dia....
insyallah....
jika jodoh dipanjangkan....
aku akan menjadi halal baginya...
amin ya rabbol alamin,..;)

terima kasih atas segalanya...
^-^

Tuesday, May 3, 2011

i like holiday...

aku rasa mcm baru bangun dari mimpi....
tak sangka lak cuti semester dah bermula...
setelah bersenkang mata menghadap buku almost 24 hours...
akhirnya....cuti dah bemula!!!....
heheeh.....
i like it so much tau...

holiday nie walaupun cuma 1 bulan jer...
aku rasa nak wat macam2....
aku nak jalan2 sepuas hati tp pd masa yg sama aku nak luangkan masa yg banyak d umah dgn famili2 aku...
hmm...
part yg aku paling tak sbr skali ialah nak balik semenanjung...
hohoi!!!...
my village...
something special wait for me kat sana...
hehehehe...
^_^....

pastu nak buat apa lg ek???
hmmm...
aktifkan diri post something kat blog kesayangan aku nie...
lama dah duk terbiar...
nak majuk dh blog nie dgn aku......
alalalalla blog.....
im back!!!...

yg pasti..
cuti semester ni kena luangkan sepenuh-penuhnya....
sbb kang buka sem balik dah kena duk hadap blog balik kan...
bosan siot...
per blh buat..belajar punya pasal...
huhuhu....

enjoy time!!!!....
dada...;)

Wednesday, March 30, 2011

TENGOK LUAR JE KER??? PANDANG2 LAH DALAM JUGA...

ehem2....
korang pikir apa nie??
ish3...
jgn pkir yg bukan2 ek..
tarak bagus utk kesihatan...

dalam hidup kena selalu think apa???
think positive!!...
baru hati jadi tenang..badan jadi sihat..
tiba2 plak kan...hehehe..

apa aku cuba terangkan???
jangan tengok luar jer??
maksud nya jangan ukur hati budi seseorang itu melalui luaran nya...
maybe cara dia berpakaian sangat2 membuat mata korang tak senang melihat...
tak senang duduk...
tapi...
hati dia???
korang tau tak macam mana???
tak tau kan...

so,dalam pun kena pandang2 gak...
hati tu lebih penting dari segala-galanya....

orang selalu cakap..

tak percaya???
belah lah dada...tengok lah hati...ikhlas ker tak....
hehehhe..
ayat yg selalu diungkapkan oleh org yg tengah kemaruk bercinta..
belah betul2 baru tau...

so,jangan nak ukur nilai budi pekerti seseorang tu dgn luaran nya...
okey...

~ pesanan ikhlas dr tukang tulis mRs JanNAh....



About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo