topbella

Wednesday, May 26, 2010

CiNtA


CINTA???
aku pun tak faham apa maksudnya yg sebenar..
sbb aku belum jumpa cinta SEJATI lagi..
kenapa??
sbb org lebih memandang kecantikan luaran dr dalaman...
kdg2 aku penah terfikir nak berubah utk menjadi seseorang yg menarik...
tapi bila fkir dua,tiga,empat kali..aku rasa biar lah cinta tu dtg dgn sendiri tanpa mana2 faktor pun..

bkn aku tak penah ada pengalaman dalam bercinta tapi aku dah serik nak mencari lg..
sebab pengalaman yg aku dah lalui itu membuatkan aku tak percaya pada CINTA...
bkn tak percaya st tapi kurang percaya...

sekejap jer bahagia nya,pastu kita yg menderita..
aku cuba utk menjadi yg terbaik utk nya..
tapi apa kan daya..
dia memilih utk tidak setia...

sabar lah yg membuatkan aku terus bertahan utk bernafas..
alhamdulillah..
walaupun aku sudah bergelar SINGLE tapi aku tetap bahagia..
bahagia di samping keluarga dan kwn tercinta...

aku yakin dan percaya..
satu hari nanti CINTA tu akan dtg juga tanpa aku cari...
dan aku sangat berharap yg aku akan menemui kebahagian yg berkekalan..
tanpa noktah...

salam..

Tuesday, May 25, 2010

coretan impian



Setiap detik yang aku lalui, ku tempuhi dgn seribu janji...
Janji yang ku tak pasti...
banyak impian yg ingin ku gapai...
hari demi hari..
impian yang aku simpan...
terbuku di dalam hati...
ingin dicapai tetapi takut tak menjadi..
perasaan inilah yang membuatkan semuanya tinggal mimpi...
tetapi aku berjani,pada diri ku sendiri..
akan ku gapai dan genggam cita2 ku satu hari nanti..

ibu akan menjadi inspirasi,
teman di di sisi berkongsi ilmu yang diberi,
oleh guru yang kami sanjungi...

ya ALLAH,

seribu harapan telah ku simpan,
akhirnya kejayaan dapat ku genggam,
penuh erat di dalam tangan,
alhamdulillah...doaku dikabulkan...

amin2...

salam.....

mutiara hati...

mutiaRa kAtA

keluarga ku...


i love my family so much...
hehhehe...
lebih dari segalanya...
walupun aku hilang kwn atau cinta,family akan selalu berada di sisi aku...
jadi..bagi aku..
kita patut hargai family kita terutamanya parents kita..
banyak bersusah payah utk kita sejak kita dalam perut lagi..
tak tau lah per jadi kat kita lau parents kita tak ada..huhuhuh...
aku kesal,geram,kecewa,sebal sangat dgn kes buang bayi skrng nie..
mcm tak der otak nak fikir baek dn buruk...
pandai buat tapi tak pandai jaga...
ntah per lah ada dalam kepala hotak dorang tu...
huh!!!..
klu ikutkan hati aku,aku nak jaga anak2 terbuang nie..tapi apakan daya...
aku hanya manusia biasa....
:)..salam...

About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo