topbella

Sunday, January 23, 2011

hilang or lupa???

aku bingung gler skrng nie..tak tau nk ckp mcm ner...
semalam..pas pulang dari cafe..
aku check dmpet aku...
aku terkejut gler bila tgk duit yg aku simpan dlm dmpet RM 50 dh xder..
yg ada RM 10 jer...
sbb aku pasti sgt yg duit aku simpan dlm dompet tu RM 50 n bukannya 10...
duit aku aku just selit2 dlm dompet....

keliru sgt2...
aku bukannya nk tuduh sesiapa kn..
tp org cakap kata hati nie selalunya betul..
mmg kdg2 aku nie jnis pelupa gak...
bila aku cita kt kwn2 aku pun pasal nie dorang ckp mybe aku salah letak or tgk...
tp the problem is hati aku tak ckp mcm tu..

aish...ntah lh...
selama nie tak penah jadi mcm nie tau..
aku pun tak tau knpa bnda mcm nie blh berlaku kt aku..
mmg aku klu letak dmpet dalam laci..
n laci tu pun tak kunci..
even almari aku pun tak berkunci sbb i trust anybody...
no need to mention nama spe2 lh..
sbb aku pun tak sure lg...

aku mohon sgt2 petunjuk dr ALLAH...
my parents yg bagi duit kt aku setiap bulan tau...
aku cuba gunakan sebaik yg mungkin...
aku kiranya bkn org yg borus sgt lau berbelanja melainkan ada brg yg perlu sgt2 dibeli...

sekarang imagine lh dalam dompet aku tinggal berapa jer duit...
huhuhuhu...
so sad...
walaupun aku msh di bawah tanggungan ibu bapa..
tp itu tak bermaksud aku blh sesuka hati nk minta duit...
penat lelah dorang cari duit...blh hilang mcm tu jer...

RM 50 is not a small money okey....
aku nk minta krim duit lg pun rasa malu...huhuhuhu....

yg pasti, klu btl duit aku tu telah dicuri oleh 'seseorang'...
aku tak dpt maafkan okey...
sbb duit tu milik parents aku...

aku rasa bersalah sgt2 skrng....
# geram..
# bingung...
# sedih...
# tak tenteram jiwa nie...

hope selepas nie kejadian mcm nie tak berlaku lh....
i wish!!!!

* post ini bkn bertujuan utk meminta simpati..hanya luahan perasaan semata-mata...tidak ada kaitan dgn yg    msh hidup atau telah mati...

0 comments:

About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo