topbella

Thursday, October 21, 2010

Doa Seorang Kekasih

Album : In-Team'04
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com



Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

Lagu : Abai Os (Hijjaz Records)
Lirik : Abai Os (Hijjaz Records)
Penerbit : Faizal Osman
Penyusun Muzik : Firdaus
Hakcipta : Hijjaz Record Sdn. Bhd

Insya Allah

Album :
Munsyid : Maher Zain
http://liriknasyid.com



Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way

FoR ThE rEsT Of mY LiFe

Album : thank you ALLAH
Munsyid : maher zain
http://liriknasyid.com



For The Rest Of my Life-Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you


I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..




Mardhatillah: Our Final Draft

Mardhatillah: Our Final Draft: "Bismillahirrahmanirrahim... Assalamua'laikum...Alhamdulillah....Finally our final draft done. I'm so happy finished it with my co-partners K..."

Thursday, October 7, 2010

lompat2 kegembiraan...

hooreyyy...
balik kampung...o..o...o...balik kampung......o...o..o..
lalalallala.
ini lh umah ku syurga ku...
yg dua org budak kecik tu ialah adik2 ku...
hehehe..
ecah!!!ani!!!
tunggu angah balik ek...hoho!!!
hehehhe..

best nyer..
td baru dpt brita terkini dr class rep kitorang..cik fizan harun..hehhe..
post kat fb telll us class esk jam 8.oo am cancel....
hoho!!!...
gembira tak terkata..
rse nk terkunci mulut nie..
wakakakak...

class cancelled pun hepy ker??
pelik kan??
knpa ek??
der sbb laen tak??haha...
meh aku jawab tu korang..

first..
hepy sal class cancel...
second..
aku dpt balik sandakan awal esk..
jadi smpai umah lbh kurang ptg lh..
hehehe..

ikutkan aku kna naek bus jam2  ptg..
tp memandangkan class jam 8 cancelled..
so,aku cancelled kn sndri class jam 10 punya..
means aku tak pg class jam 10 lh....
hohohoho!!!!....

tak sbr nyer..
sandakan!!!!!!!!!1
wait for me k...
hoho!!!..


Wednesday, October 6, 2010

tata my LAPPY...

HUHUHU...
sob..sob..sob..
sedih lh...
sedih sgt...
huhuhu..

ari jumaat nie aku nk balik umah..
kat mana??
kat sandakan,sabah lh..mana lg..

buat apa??
hmmm...
hantap my lappy a.k.a my laptop..
huhuhu..
laptop idaman ku...
hehehe,...


knpa??sbb laptop  nie terlalu menganggu waktu blajar aku..
mana tak nyer??
lau der 26 hours..13 hours tu keje aku online jer...
blajar ntah ke mana..
tak ker haru biru tu nanti..
kang kertas peperiksaan tu aku buat layang2 nanti..
sbb tak dpt jawab pape nanti..
cantik tak??
layang2 buatan aku yg dibuat time menjawab exam..
hahaha..


tak ker kalut terkunci mulut tu..
thats why terpaksa korbankan juga smua nie..
pas exam nk online 24 hours pun lantak lh..
nk makan trus laptop nie pun xper...kenyang!!!..hahaha..

mybe akan kurang lh post paper kat blog kang..
so,fhm2 sndri lh ek..
wireless kat umah pun tak bayar lg..
nk balik kampung lg nanti pas exam..
so,keberangkalian utk online slalu itu amatlh mendukacitakan..
sob,.sob..sob..

wokey...
see u again..
dada...
tata..
titi...
tutu...

Tuesday, October 5, 2010

stress blajar LAW...

wokey...
exam makin dekat..
dan aku makin stress gler..tak tau nak watpe...huhuu..
subjek yg aku paling takot..
dah terang lagi bersuluh lh kan..title this post trang tang2 sal LAW..
so,law adalah bagi aku killer subject for this semester..

aku sker sbenarnya subjek nie..
tp lambat utk aku tangkap apa yg mdm ajar di class...
nk kena refer dictionary dlu cz aku nie lemah tersangat2 bi...huhuhu..
nk kena baca membaca...
hafal fakta..
hafal kes2 yg ada n paling penting skali smuanya lebih kepada FAKTA!!!!...

aku tension..
tension..
sob..sob...
huhuhu..
tension tahap ayam berak kapur..
huahuahua....
aku just mampu study n try yg terbaek jer lh nie..
nothing to do yg melebihi tahap pengetahuan aku...huhuhu...

hopefully smuanya akan baek2 saja lh..
doakan yg terbaek for me k...
amin2...

Sunday, October 3, 2010

raya2 at cafe cluster A....heheh..

wokey..
skrng cite sal raya...
tak lapuk dek hujan,tak lekang dek panas..
sesuai ker pantun nie??
heheh..
apa yg aku cuba katakan ialah walaupun raya dh nk habis,kami tetap rse mcm baru jer tadi azan raya berkumandang.....hehehe...

wokey,semalam cluster a iaitu merangkap hostel kitorang kat sini telah mengadakan satu jamuan raya utk bdk2 uitm...
yg paling penting apa yg aku cuba katakan ialah ada MAKAN FREE...hehhe..
hmmm...tp malang skali ingatkan dapat trus dapat makan mcm openhouse rumah bese...
tp terpaksa menunggu PENGARAH KAMPUS CAWANGAN UITM berucap,baca doa makan (of course lh lau tak tak berkat makan..hehe..)

n then habis jer baca doa makan kami trus meluru utk mendapatkan makanan...hehehe..
yg buat malu nyer...lelaki punya lh sopan beratur tanpa berebut...
yg perempuan nie pulak mcm dh hilang malu..
tak termasuk yer sbb aku tak berniat utk berebut..
tp disebabkan keadaan makin menjadi2,so,aku pun bertindak utk menepis org2 sekeliling...hehe...
akhirnya setelah penat mencelah utk mendapat sepinggan nasi dgn beberapa jenis lauk..
maka,aku pun memanjangkan tengkuk utk mencari kelibat kwn aku yg entah ke mana...

cak....jumpa pun korang...huhuhu..
'giler punya ramai tadi org berebut..bikin malu jer tau..mati lh'..
heheh..
tu lh dialog aku bersama kwn aku sebaek shj mendapatkan mereka..hehe...
antara org yg terawal ambik makanan..
hahahahaha

tp sekali tgk belakang fuh...
punya panjang barisan org beratur...kwn aku yg laen pun der lg tak dpt makanan..heheh..
ini lh org nyer...yg aku ngah suap tu...
cian dorang..tak dpt makanan...
aku punya yg dihabiskan..heheh/...
gurau jer...

wokey..pendekkan cerita ..
selepas bersuka ria makan2 bersama kwn2...
kami pun take lh picture wat kenang-kenangan..
punya lama nk tunggu amik pic kt pentas nie..
tp hampeh tak lawa gak..
nice..heheh..
but aku tak tau per motif kwn aku letak tangan dia kat kepala aku..
fikir sejenak???



innalillah...

salam...
semalam aku baru jer dpt berita dari kwn aku yg bapa die dah meninggal dunia petang semalam sbb sakit..
huhuhu..
innalillah...
mungkin ajal dah menjemput..
kita tak dapat buat pape..
just trima dgn hati yg redha...
smua tu ketentuan ALLAH...

itu lah yg aku cuba nasihatkan die smalam..
even kami kira nyer tak rapat sgt..
tp spe yg tak turut simpati lau der kwn kita kehilangan seseorang yg disayangi..
skali lagi..salam takziah utk kwn aku tu..
ini lah kwn aku tu....


die seorang kwn yg baek...
selalu bagi motivasi kat kitorang smua...
seorang kwn yg ceria gak lh..
selalu mencetuskan suasana yg penuh gelak ketawa..
hehhe..

tp sayangnyer die tak sambung blajar dah...
dapat spa 8..
best kan??
dah dapat keje time muda2 lagi..
heheh...

okey lah...
aku harap sgt2 kwn aku tu dapat tabhakan diri mengharungi smua dugaan nie..
hope die redha atas sgalanya..
amin2..

al-fatihah....

Saturday, October 2, 2010

replacement class LAW!!!.....

hari nie adalah hari SABTU...tau TAK??
yg membuatkan hari nie xbest lngsung ialah terpaksa bangun awal pagi utk pegi replacement class LAW..
huhuhuh...
tersangat lah malas aku nak bangun tadi pagi..
slalunya hari2 cuti mcm nie mmg aku bangun lewat skit..
jam brapa??
itu terpaksa dirahsiakan..heheheh...

tapi mau tak mau kena pegi gak cz hari nie kitorang blajar chapter yg paling susah skali...
pendekkan cerita lh..
tadi class start lebih kurang jam 9.00 am..
sepatutnya jam 8.30..
tp disebabkan masalah xder class kosong,terpaksalah start lewat skit...
n topik yg kami blajar tadi ialah sal negligence..
hmm...nk ckp per ek sal topik nie??
tak juga brapa susah..
intresting topik...
banyak gak sal kes2 yg lucu kami blajar tadi...
heheheh...

actually,dulu slah satu cita2 aku amik kos diploma pentadbiran awam nie cz nk jadi lawyer..
tp bler blajar sal LAW nie plak,tersangat lh susah yer bagi or mcm aku nie..
so,aku tukar lah cita2 aku..
tp tak tau ada lagi ker peluang utk aku capai cita2 aku yg satu tu...

hmm??
nk tau per??
PENDIDIKAN....
hehehhe...

aku rse kerja nie paling ok berbanding yg laen..
sbb apa aku ckp ok cz cuti banyak..
murid cuti,cikgu pun cuti..
dan mungkin salah satu sbb aku minat jadi cikgu nie cz my parents pun cikgu..
so,thats why minat aku lbh cenderung pada jurusan pendidikan..
n aku pun tak tau knpa aku blh lari dr cita2 aku yg sbenar..
n then now tak tau mcm ner nk balik pada tujuan asal...

hmm...
hopefully,aku msh ada peluang lagi lh..
n now per yg paling penting kena habiskan diploma dlu..
n yg paling tersangat2 lh penting skrng nie prepare for exam especially subjek law nie..
killer subjek okey..bkn alang2...kna banyak membaca n hafal kes...
huhuhuh....cabaran2...
LAWYER..

GURU


yg mana satu ek???
huhuhu..

Friday, October 1, 2010

stress menjelang EXAM!!!...

hmmm...
nak ckp per ek...
okey..senang jer nk ckp sbenarnya...
aku stressss glerrr skrng nie..
tak tau nk ckp mcm ner...
sambil2 dgr hot fm nie..lgu kenangan terindah lagi tu..
adui,,,teringatkan plak kenangan lama yg indah dan pahit..huhuhu...
time2 hujan plak nie..of course mata dah rse mcm nk tertutup..
tp paksa gak tahan cz nk tulis blog

exam??
bler??
aku dh sedia ker??

27 oktober...
hari rabu..
belum sedia lagi...

mcm ner nk ready klu fikirang terganggu n terpengaruh dgn keadaan sekeliling..
buka buku jap,tgk org sbelah merangkap my housemate sibuk online..
so,aku pun tak nk ketinggalan....
padan muka...
huhuhuhu....



tersangat stress cz banyak topik yg tak cover lagi..
dgn jadual exam yg agak mencabar..
subjek2 yg makin menguji pemikiran..
tak sabar nak cuti..
raya haji kali nie kat kampung!!!..
heheh..
tak sabar...
(tukar topik skit)
hahahha...

so,aku mmg makin stress dgn situasi nie..
rse mcm nk duk atas gunung atau tepi pantai sorang2..
sambil blajar...
hahaha...
blh ker mcm tu??



About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo