topbella

Monday, January 17, 2011

kenangan time MODUL!!!

hai blog...
jumpa lg...
kali ini aku nk ceritakan pengalaman yg aku dapat time kitorang modul semalam...
yg tak dpt aku lupakan sampai bila2..

okey..nak dimulakan cerita...
kitorang semua bdk part 4 diminta berkumpul jam 8 am waktu malaysia di dewan serbaguna (gym)...
mcm bese benda pertama yg kena buat ialah mendaftar lh kn...
n then amik makanan utk alas perut...
pastu di bagikan kumpulan n taklimat sal per yg akan kitorang buat nnti...

dalam jam lbh kurang 9 am g2 kitorang start mendaki gunung...
ingatkn daki bukit botak tp upe nyer hutan kt dalam uitm tu jer...
tp seriously aku ckp..mmg sgt2 mencabar gak lh...
dh lh musim hujan kn sekarang..
of course lh tanah licin..
dgn keadaan kasut aku yg licin..
mmg menyukarkan pendakian aku time tu...

susah utk aku terangkan sbb banyak dugaan yg aku tempuh time tu...
hampir jer aku putus semangat...
mcm hilang semangat aku..
sbb sebelum tu aku der terjatuh tau...terbaring smpai sush aku nk berdiri balik..
sbb keadaan tanah yg blh tahan gler licinnya...
aku rse mcm nk putus nyawa jer time tu...
silap langkah mmg aku jatuh bawah lh trus...
smpai mengalir air mata aku sbb takut sangat...
tak aku tahan..aku terlampau terkejut..emosi aku terganggu..

lepas tu aku mmg berhati2 lh lau nk pijak mana2..
sbb takut tanah tu terlampau licin...better lau dpt pijak akar kayu sbb tahan...
sampaikan komander yg jaga group kitorang tu terpaksa bg perhatian lebih kt aku sbb aku penah jatuh kn sebelum tadi...
mana2 tempat aku nk pijak die check dlu klu tak licin..
huhuhu...mmg banyak2 memban2 lh dorang semua...
terhutang budi gak aku..

n then tempat paling last sekali  lh ak rse yg kitorang kena daki ialah bahagian yg paling mencabar sekali bg aku...
tgk pun aku dh tkot n tak yakin samaada aku dpt buat atau tak...
sbb tinggi gak lh tempat tu but ada disediakan tali utk kita berpaut h utk sampai ke atas...
tapi aku plak lain cite nyer...
aku berpegang pada tali n tangan2 bdk2 lelaki group last sekali..
mmg time tu perasaan malu dh xder...
rse berdosa ada gak sbb kn haram pegang tangan bukan muhrim kita..
tp per bh buat...keadaan darurat..hehe2...
dorang lh yg banyak2 sgt membantu aku time tu..
n komander lh jg...

imagine lh..aku sorang jer perempuan yg tertinggal kt belakang time tu...
tapi aku mmg tak peduli dh...asalkan aku dpt naek dh ckup...
akhirnya...penat lelah gler tahap gaban...
dapat gak aku smpai destinasi terakhir...hoho!!.
i can survive ok...
sepanjang pendakian tu, dlm hati aku cuma satu jer..
dpt ker aku buat nie???
mahu tak mahu mmg aku kena lakukan juga...
sbb klu tak..duk dlm hutan lh ak kn..hehehe2...

pengalaman modul semester 4 nie mmg memberi seribu satu kenangan buat aku...
semestinya aku tak akan dapat lupakan smpai bler2...
n aku harap satu hari nnti aku dapat lakukan aktiviti mcm nie lg..
tp semestinya dgn kasut yg lbh mantap n tak licin...
hehehehe2....

thanks to all komander yg banyak membantu aku time tu..
bdk2 group aku semua...
n last sekali bdk2 lelaki group last sekali...huhuhu...
i owe on u all....hehehe2...

modul part 4 is the BEST!!!!

1 comments:

Nur... said...

nduk ba...cian dia:(

About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo