topbella

Monday, February 28, 2011

BF tinggalkan GF...

Assalamulaikum...
hai kwn2 semua...
per habaq nya hari nie??
hrap2 hangpa semua sihat2 no....hehe..
await cheq duk kecek ala org kedah nie....
pengaruh dr twin cheq lh nie....ish3..heheheh...

ok...now..intresting topic rse nyer...
BF tinggalkan GF????
selalu kn dgr kes2 mcm nie....
tp nie cite btl..psal kwn cheq no....
nama die tak yah sebut lh k...

si BF tinggalkan GF die time dorang p dating...
betul2 nie..bkn maen2 pnya..
tp ada kisah lh di sebalik per yg terjadi kan...
disebabkan ada sdikit perselisihan faham...
si bf nie tinggalkan gf dia time dorang dating...
dok maen sorok2 agak nya..dh ter sorok betul2....
heheheh...
bila si gf dia nie sdar bf dia dah xder...
dia pun kalut semacam lh...
dok kol2 bf dia tu..tup..tup..dah balik tngalkn dia..
sedih pnya sedih lh gf nie smpai nangis...
cian cheq dgn kwn cheq tu tau..
rse nk cekik2 jer bf dia tu...
kejam tak????

tp sebenarnya yg terjadi ialah msg2 xder mood n ego..
so,jadi lah bnda2 yg tak diingini tu...
cheq yg first2 tau cite tu nk marah..
dh tau kisah sebenar, nak gelak pun ada jg....
hehehehhe...
sory  fren...^_^...

alhamdulillah..dorang dh baek semula...
cheq lh jd pakar motivasi nya...
pakar tak bertauliah...heheheh...
 

pengajaran kat sini????
hehheeh...jgn lah hangpa2 lelaki semua tnggalkan GF korang time dating no..
naya anak gadis org...dok jadi apa2 nnti??hangpa jg yg sush kn...
bak kata org...sapa yg tak sayang GF oii????heheheh...
smpai sini jer...
dada u all...^_^..

Sunday, February 27, 2011

sorry sir!! i overslept...^-^

Assalamualikum...
sering kali kita dgr ayat2 mcm nie kn...
especially kt university....
dtg lmbt jer...'sorry sir..overslept'....
bgus gak klu sir tu tak cerewet...klu tak dibagi msuk class trus,tak ker naya..huhu..

okey..actually aku nk cite sal bahaya nya overslept nie...
sbenarnya aku mengalami nya sndri...
sgt2 wat aku tinggal diam n terfikir sejenak...
mcm mana nak elak daripada 'overslept nie'???
hmmm....

kita mmg tak blh elak dr bnda2 mcm nie berlaku sbb tu normal....
tp bnda nie akan buat kita tak jadi 'normal' bila kita berhadapan dgn situasi yg pnting...
mksud aku time kita overslept tu time kita ada exam ker...
tu yg sgt2 bahaya....
aku sgt bertuah lh rasa nyer sbb xpnah truk sgt smpai mcm tu...
minta jauh2 kn lh ek...

ada org wat tak kisah sgt dgn bnda2 mcm nie...
sbb dh biasa agak nya kot...
tp bg student mcm aku nie mmg sgt2 merisaukn....
klu slalu overslept, mmg agak bahaya...
balik2 tak pegi class,tak ker menjejaskan kehadiran...

bila dah kerja nanti??tak kn nk ckp kat bos...
'sorry bos...sy dtg lambat..overslept"...
silap hari bulan mmg kena buang kerja....
 
hmm...
so,amik yg baek buang yg bruk lh k...
jadikan pengajaran yer..jgn jadikan amalan nie sebati dlm hdup kita...
ini semua berdasarkan pengalaman....
pengalaman aku sendiri dan org sekeliling....

that's all my friend...
dada....


Saturday, February 26, 2011

kejar lh cita2 sebelum cinta....^_^..

assalamulaikum...
korang per cite hari  nie??
hari minggu mcm nie msti ramai yg outing kn...
dgn kwn2...dgn bf..gf..
pegi mana??
tgk wayang ek??heheheh....

ok..xnk mrepek panjang lebar sgt...
kita kembali kpd tjuan asal k...
actually,per yg sy nk cite entri kli ni ialah berkaitan dgn cinta VS cita...
per pndapat korang??
mne stu yg paling pnting??
msg2 ada pndapat sndri kn...
nie plak pendapat sy..hrap2 semua blh trima lh ek..

bg sy dua2 tu penting....
cita penting..n cinta pn sama...
tp kita kna fkir lh kn...
cinta tu bler2 pn blh cri...
cita2 plak dtg kdg2 skali seumur hdup jer....
kita xtau bler lg kita da peluang nk blajar kn...
msuk u dh..tp bkn utk blajar tp utk cri koleksi pasangan...hmm...
kdg2 ada yg stu kelas...
semangat sgt nk pegi class hari2 tp bkn utk blajar...
tp nk jmpa bf 0r gf msg2...

paling jelas nk tgk keadaan mcm nie ialah kt U...
org couple sana sini....kt cafe tu mmg berlmbak lh berdating...
klu borak2 saje2 jer xper..nie bermanja2 lg..cuit sana..cuit sini...
agak meyakitkan pandangan mata yg melihat tau....

xtau apa nk jadi...
mak ayah hantar duit tiap bulan utk belanja makan...
tp kita guna utk apa???
utk tgk wayang..maen boling...belanja gf..beli itu ini...
klu mak ayah tau??
xker hancur lebur hati dorang....

jadi...langkah yg paling selamat korang kena amik ialah:::....
kejar lh cita2 korang sebelum cinta....
itu lg utama!!..
faham semua???
tak faham lantak ar...

heheh...
harap2 xder yg tersinggung ek dgn entri kali ini..
just nk share smething dgn korang jer tau....
apa yg kurang baek tu dtg dr sy..yg baek itu dr ALLAH S.W.T...
waalahualam....^_^



acting time..

assalamualikum kwn2 semua...
per kabo hari nie??
hrap chat lh yer hendak nyer...
entri kali nie sy nk cite bnda yg lpas punya...
ari jumaat baru2 nie..bru jer pun kn...
cuma bru nk cite hari nie...
hehe...

ari jumaat minggu lepas,kami ada presentation role play..
role play tu mcm berlakon lh kira nyer...
salah satu assessment yg wajib di buat utk dpt markah...
so,jannah n kwn2 tlah plih company CNI utk berlakon...
bkn berlakon kt CNI tp berlakon ttg apa yg sdg berlaku kt syarikat yg kita pilih tu...

so,kitorang amik masa lbh kurang 1 minggu utk wat preparation...
tp almaklum lah student nie kn..sker wat keje last minute...hehe...
mcm kitorang lh...
satu mlm xtdo nk prepare utk acting esk nyer...
haru biru jadi nyer...
tdo tak lena..mndi tak kenyang..makan xbasah...

tp alhamdulillah,kitorang berjaya jg...hasil nyer blh kiotrang banggakan lh..
tp org ckp per yg kta harapkn xkn slalu menjadi...
practise dh 2 kali..tp bler real pnya acting laen plak hasil nyer..
banyak msalh teknikal yg berlaku..
kureng puas hati skit ar...
tp at least slesai gak ar..
lega skit hati nie...
dh stabil degupan jantung...hehe...

so,lesson learnt kt sini:
1. jgn suka wat keja last minute...
2. pndai kawal emosi bler berhadapan dgn org ramai...
hmm...mcm2 lagi lh ek...
korang pkir lh sndri ler...hehhe..

k,smpai sini saja...
dada...^_^..


Saturday, February 19, 2011

fb kena SeKaT....;(

assalamualaikum kwn2..
jannah sedih gler ar..tp xar gler btl2 ek...
cuma keciwa skit jer...
sbb xdpt nk on fb dh....
fb tu per???
facebook lh weehhh....tu pn xtau ek...hee....

uitm dh sekat sbb dorang nk baiki sistem wireless...
almaklum lh....kita kn online pkai wireless...
nk bli broadband..bkn xmmpu..cuma jimat duit jer....
so,skrng xdpt dh nk buka fb....
sbb tu buka blog...huahua....

xper lh...mgkin dorang nk suruh kita rehatkan fb jap kot...
balik2 nk post jer memanjang kan....org pn dh naek bosan...
hmm....
xper lh...xnk sedih dh lh...
kita happy2 lh ek...
beralih ke benda laen plak....
watching movie???
yeah...lg best....hehhehe.
k...
jumpa lg u all...
dada...^_^


Friday, February 18, 2011

ecah with cat...

Assalamulaikum...
lme nyer aku tak update blog...
bkn mlas tp kurang rajin...
buka blog slalu tp nk update tu rse berat hati jer..ahhakkzz...

ok...tak yah nak mrepek banyak2 dh..
direct to the point jer...
nk cite sal per??
sal per korang nak??
hmm...sal Cat blh tak??
sbb title pun ecah with Cat kn??
ecah tu spe ek??
adk aku lh weh..yg paling bongsu skali...

korang nk tau??
ecah nie sker sgt dgn kucing..
pantang jumpa kucing jer nk ditunggangnya...hahahah...
mati kucing tu kn..xder lh...
sbenarnya lau die jumpa kucing jer,msti gatal tangan nk pegang....
kucing parsi ker..kucing kurap ker....kucing pape jer lh..die tak ksh...

org ckp klu suka kucing nie penyayang kan??
hmm..so,aku tak penyayang lh??
sbb aku kurang skit suka kucing nie...
pegang2 skit tu blh lh...
tp klu dh cik CAT nie nk bermanja2...aku trus geli-gelemen..
hahahhaha...
that's why lh adk2 aku suka takutkan aku..padan muka angah dia kn..heheh...

okey...ngak bisa coret panjang bangat...
nnti kamurang busan....hehhe..( ckp sabah )...

i upload picture of my younger sister with si CAT...
heheh..
just see dorang punya gelagat yer..
k...
cawww...
dada....


penyayang tak caye??heheh..

nie kucing kitorang yg paling tua...umur die xtau lh..hehe...tp dr kcik lg jga die...
i kiss u cat...heheheh...muuuaahhhh....
alalalal...comei2....heheh..
opss....jgn makan saya ibu..hehe..kata c anak...

ecah syyygggg kucing..^_^

Tuesday, February 8, 2011

musim hujan...

location: sandakan,sabah...
masa: time cuti med sem..


korang smua dh sediamaklum kan...
skrng musim hujan..kat sabah,n.9 n johor.klu tak silap 3 negeri nie jer lh...
salah satu tempat yg paling teruk banjir ialah tempat aku kat sandakan..
tp nsb bek kawasan rumah aku tak naik air...
tp banyak gak tempat kat sandakan air naik...
teruk gak ar,smpai msuk berita....huhuhu...
sampaikan orang meninggal pun ada sbb umah kena hempah dgn pokok..
nasib lh sapa tinggal dkt dgn tanah tinggi...
umah habis lh dipenuhi dgn lumpur....
tumpang simpati gak ar kt dorang smua...

dah nama nyer pun musim hujan, tak dpt lh nk jalan p mana2....
heheh....
cuti mid sem duk kt umah jer....tp best gak r...
bkn slalu kn...dpt spent time lama2 dgn family...

that's all nk cite...heheheh2...
tp skrng nie hujan pun dh makin surut...kat sandakan pun matahari dh timbul..heheh..
kat kk nie jer kdg2 hujan gak..mmg sejuk sentiasa lh dlm bilik nie...

okey..last skali...
aku masukkan skit picture yg sempat aku amik ttg keadaan persekitaran di sandakan time banjir..

.

Sunday, February 6, 2011

AbOuT My tWiN...

aHA!!!
my twin???
bler mse lh plak aku ada kembar nie kn...
hehe2..msti korang tertanya2...tak tanya pun xper...
its ok..i just want to tell u as your information...

actually, aku ada seorang kawan "lelaki"...
hmm...mcm ner nk cite ek..malu plak rse nyer...
ahakzz...mengada2 plak kn...
kitorang kenal lalu laman sosial :ym:..
n then saling bertukar no telefon, so sampai skrng kitorang rapat lh..mcm adk bradik...

one day, kitorang deal about something...
why not if our relationship nie ada nama??
tak lh bingung nk jawab apa klu org tanya kitorang nie ada hbungan per sbenarnya kn??
so,i suggest to him yg just anggap kami nie mcm adk bradik angkat...
so,he said that i lh kakak...
but me say cannot...because kitorang sebaya...hehe..
n i just thinking n thinking...and got one idea...
why not we said that we are twin??
hehe..
even not totally same...you are male and im female...
muka pun tak sama..kira nyer kembar tak serupa lh kn....hahaha...
but, its ok...at least our relationship have a name...^_^..


i'am happy...
i already have my twin...( not really a true twin lh)...olok2 jer...
now, i can share my problem with him but not all lah kan...
to him...thanks a lot because exist in my life...
that's all...dadaaa....


* p/s: jgn slh anggap ttg our relationship that not more than friend...don't make your own assumption yer   without investigate it first... TQVM..


About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo