topbella

Monday, August 9, 2010

rAmADHAN YA rAmADHAN

ASSALAMUALAIKUM W.B.T..

alhamdulillah..akhirnyar hari tg ditunggu menjelma jg..hari apa ek??teka lah..hehhe..
mestilah bulan ramadhan yg hanya sekali dalam setahun jer...
bersyukur sgt2 sebab masih diberi kesempatan utk melalui hari2 yg cukup indah ini..
pada hari itu lah kita semua digalakkan menambah amal ibadat dan sabar dalam segala hal...
tahan lapar..tahan hati..tahan nafsu dan mcm2 lagi lah..
kalau iman tak der,mmg senang lah kita kecundang ke lembah yg hina..
kita kan dah sedia maklm time tu semua syaitan2 telah diikat supaya pada hari tersebut kita dapat menjalankan amal ibadat tanpa gangguan yg tak diingini...
tapi zaman sekarang nie,ramadhan ker tak ramadhan ker sama jer..
org still jg wat dosa...tak terkecuali diri sy sendiri..cuma yg membezakan nya ialah samaada dosa besar atu kecik..kita ada niat utk bertaubat atau tak...
so,diri kita sendiri lah yg kena selalu beringat..selalu jaga diri dan amalkan AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR...

puasa tahun nie sama dgn semester sebelumnya...
puasa tanpa family di sisi..huhh..sedih nya...
tp insyaallah kejap atau lama aku akan cuba gak utk puasa dgn family aku..cari waktu utk balik rumah..
puasa tahun ini pun lain dari tahun sebelumnya sbb aku akan berpuasa di rumah sendiri dan dgn kawan2 serumah aku..
tak sabar gak tp aku pasti time puasa nanti mesti banyak cabaran dan dugaan yg akan ak lalui..hope aku tabah lah...hhuh..

okey..
kata2 akhir dari aku..
selamat berpuasa kpd korang semua..
hopefully puasa tahun ini,kita dpt banyakkan amal ibadat dan banyak2 kan bersabar..
yg pasti pas puasa kita RAYA..hehehhe..tak sbr nyer...
okey..
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN..
IKHLAS DR janna_slumber..

3 comments:

Azzahra said...

puasa puasa jgk... tp jgn puasa bdk tdika... Puasa mkn minum sya... Bln puasa ni, hati, mata, telinga, mulut PUN KENA PUASA JGK...

Ikhlas dri ana tuk amar makruf nahi mungkar sesama sahabiah...

SELAMAT BERPUASA N BUKA PUASA hehe... tdk lupa SELAMAT AIDILFITRI... yg bakal mnjelma nnt...khas tuk Kak Jannah MAAF ZAHIR BATIN...

Azzahra said...

puasa puasa jgk... tp jgn puasa bdk tdika... Puasa mkn minum sya... Bln puasa ni, hati, mata, telinga, mulut PUN KENA PUASA JGK...

Ikhlas dri ana tuk amar makruf nahi mungkar sesama sahabiah...

SELAMAT BERPUASA N BUKA PUASA hehe... tdk lupa SELAMAT AIDILFITRI... yg bakal mnjelma nnt...khas tuk Kak Jannah MAAF ZAHIR BATIN...

Azzahra said...

puasa puasa jgk... tp jgn puasa bdk tdika... Puasa mkn minum sya... Bln puasa ni, hati, mata, telinga, mulut PUN KENA PUASA JGK...

Ikhlas dri ana tuk amar makruf nahi mungkar sesama sahabiah...

SELAMAT BERPUASA N BUKA PUASA hehe... tdk lupa SELAMAT AIDILFITRI... yg bakal mnjelma nnt...khas tuk Kak Jannah MAAF ZAHIR BATIN...

About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo