topbella

Tuesday, March 15, 2011

when people under pressure....

masa senang...senyum memanjang...buku pun tak dipandang....
bila susah...baru nak mula menyibukkan diri yg sedia ada sibuk....
masa senang....tidur bila2 masa jer ikut suka hati sesedap rasa...
kdg2 berjaga sampai tak sedar jam dah pukul berapa....
bila susah...nak sangat tidur tapi tak dapat sbb sgt2 busy...

sebenarnya...apa yg aku cuba sampaikan lah nie berkaitan sedikit sebanyak kehidupan pelajar di kampus...
termasuk diri aku sendiri...
aku cuba nak memotivasikan diri sendiri sebenarnya..

almaklum lah..sekarang nie mmg busy tak terkata...
kalau boleh buku tu bawa tidur...
buat assignment sampai tak tidur pun tak apa...
kenapa lah perkara2 macam nie boleh jadi ek???

jawapan nya tak susah...
kami atau kita nie sbg student suka mengambil suatu hal yg serius remeh temeh...
bila kerja dah berlambak..mula lah nak wat muka mcm cuka...
senyum yg dulu sampai ke telinga, skrng dah jadi susu basi...
esok nak test????
baru lah nak buka buku...
fb off seketika buat sementara waktu...
 
ini lah terjadi kat kami sekarang....
exam dah dekat...
masing-masing dah bawah tekanan yang tahap gaban gunung berapi nak meletus...
aku pun macam tu...

tapi aku cuba untuk merelekskan diri..
padahal kerja melambak tak terkira...
post something kat sini just nak release tension yang entah nak cakap mcm ner....

ok...enough!!!...
think positive....
buang yang keruh, ambil yang jernih..
baru segala masalah dapat diselesaikan...
mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan kami ini yA ALLAH...
amin...^_^




0 comments:

About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo