topbella

Sunday, March 20, 2011

segmen segera : terima ksih ibu





BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU...




 Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..
                     
 kenangan yang tak dpt aku lupakan dgn umi aku ialah bila aku dapat bersama-sama nya setiap masa..yer  lah..sbg anak perempuan memang masa tu banyak dgn ibu atau aku gelar umi lah..contoh nya klu time umi masak, mesti aku kena tolong lah...memandangkan aku nie anak sulung perempuan...peraturan wajib..kalau tak mmg naya nak kena leter nnti..hehehe...tapi sebenarnya walaupun kadang-kadang aku agak malas nak menolong tapi bila ingat2 balik, mmg aku hargai setiap saat tu....

aku masih ingat lagi time tu aku baru pas putus cinta lh lebih kurang...mak aku sebenarnya kenal 'bdk' tu..kenal gitu2 jer...n then mungkin umi perasan aku dah lama tak kontek dgn dia....ayah aku pn kenal..tp ayah aku xtau yg aku dan 'bdk' tu dah tak dak pape...one day ayah tanya..time tu aku tolong umi masak...'

ayah:  per khabar 'kawan' angah tu?

aku :  'entah...xtau..ok kot...".( aku jawab sambil lewa jer...)

umi:    abg...shhhh....
~ sebenarnya umi kn dah tau..so, umi bg isyarat lh kat ayah suruh diam2 jer..hehehehe..aku malu gler siot..blushing seketika.....umi paham2 jer tau...sayang umi..^_^..

antara ibu dan ayah..siapa yang anda lebihkan??

hmm...hehehe..sorry ayah....mesti lah umi kan..lebih rapat dgn umi dari ayah..tp time aku kecik2 dulu rapat dgn ayah, dah besar panjang nie jadi malu2 kucing plak..hehehe..tapi sayang ayah juga..cuma umi lebih skitttt jer...

Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ? 


ya allah...jauhkan lah aku dari sifat2 yang seperti itu...anak jenis apa lah kalau sanggup buat mcm tu...umi dan ayah dah besarkan aku dari besar telapak tangan sampai sama besar dgn mak aku dah skrng nie...banyak pengorbanan umi dan ayah...tak akan sekali-kali aku buat mcm tu...

Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka .. 

pendapat aku..mmg dorang tak kenang budi...mcm cite 3 abdul tu..bapa dia baru sakit tenat..belum meninggal lagi pun..dah bincang sal pembahagian harta...harta adalah segala-galanya bagi dorang...tak sepatutnya kita buat mcm tu..sbb harta..putus saudara...mak ayah diabaikan..tolak tepi...harta lebih penting...ini lah realiti hidup...masih ada lagi orang mcm tu zaman skrng nie..malah bertambah2 lg jumlahnya....xckup dgn harta yg ada..tamak betul...saham dunia dikejar smpai lubang cacing..saham akhirat????entah ke mana...



~ LOVE U UMI.... ^_^




.

8 comments:

Rozuan Ismail said...

nice story

hargai ibu anda selagi mereka masih hidup

Dda Ly said...

tak berkat hidup di dunia ni tanpa keredhaan ibubapa kan?? :)

meh ke rumah..
~little newborn~
keep in touch ye..♥♥♥

jannah mohd nor said...

Dda Ly: yup..mmg btl...hargai lah mak ayah kita selahi dorang masih ada..supaya xmenyesal kemudiaa hari..

wokey..^_^

jannah mohd nor said...

rozuan ismail: thanks...

^_^

Diari-Selebriti-Mama said...

selamat berkenalan.
singgah dari segmen BA n terus follow kamu ^^

waktu tu rasa malas je nak tolong masak..tapi sekarang baru tahu kelebihannya..
sayang tak sempat nak join segmen ibu

jemputlah singgah
http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/love-sweetheart-ben-ashaari-vs-arnold.html

mas saari said...

salam singgah!
memang manis semuanya bila bercerita tentang ibu jadi hargailah ibu anda selagi dia masih ada..

jannah mohd nor said...

diari selebriti mama

salam perkenalan juga..
thanks ek sbb follow..
touching skit...;)

banyak sbnarnya yg kta belajr dr bebelan ibu kita tu..semuanya btl2 belaka...bila smai waktunya, baru kita tau kebaikannya kn..

wokey..t sy ziarah ek..^_^

jannah mohd nor said...

mas saari

time kaseh..;)

semestinya...ibu adalah segala-galanya..

;')

About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile