topbella

Thursday, March 17, 2011

SEGMEN BLOGGER : LELAKI VS PEREMPUAN ( FIZIKAL )..BEN ASHAARI

ok..
saya join lagi segmen ben asaahri....
best gak segmen kali nie..
so, ...we start...
go!!!...
BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL
 1. yup...aku penah jatuh cinta gak...cinta monyet ada..cinta betul2 pun ada..tapi jatuh cinta jer ek bukan bercinta.....first sekali tak dapat dinafikan    bila aku jatuh cinta dengan seseorang tu adalah sbb rupa paras...n then hati budi....tapi itu tak bermakna aku pentingkan paras rupa sbb aku pun bukan lah cantik sgt pun...ehem2....( terus terang punya statement )..
bila aku dah kenal hati budi dia betul-betul..baru itu aku namakan jatuh cinta..lalalala..

2.fizikal???tak sangat sebenarnya..asalkan dia dapat jaga aku baik2 itu sudah cukup....hehehe..;)

3. semestinya lah bahagian muka nya... terutama nya hidung dan mata..sbb dari mata boleh nampak cahaya keihklasan orang tu...hmm...tang hidung plak??sbb aku suka tgk lelaki yg hidung mancung....

4. berisi tanda bahagia??hmm...yer lah kot...tapi terpulang gak pada pasangan tu..klu isteri mmg pandai masak,tapi laki dia makan banyak tapi  tak berisi2 gak...nak wat mcm ner kan...kategori badan xpandai membesar lah katakan...not sure sgt lh sbb aku lum kawin g...hoho!!!...;)..utk menjawab soalan tersebut, saya tak setuju...maybe dorang amalkan gaya hidup sihat.tak makan banyak...sedang2 jer.....heheh..

5. saya atas pagar boleh tak???hukhuk...susah lak nak jawab...
   sy pilih lelaki kacak biasa kaki perempuan lah....sbb dorang gunakan aset dorang tu untuk pikat  perempuan...mentang2 kacak, suka main2 kan perasaan kaum hawa...habis madu sepah dibuang..tp bukan semua lah kan...segelintir sahaja..

6. contoh lelaki idaman....
     ~ aku idamkan seorang lelaki yang pertama sekali mestilah ada pendidikan agama yg baik supaya dapat    membawa aku ke jalan yg benar...
     ~ mestilah ada tahap kesabaran yang tinggi sbb aku tak suka lelaki panas baran....n tak suka lelaki yg suka tengking2...aku sensitif yer...
    ~  hormat orang tua...mesti sopan santun juga..jgn mentang2 lelaki ikut sedap mulut cakap dgn orang yg lebih tua dari dia kan...
     ~   tak nak lelaki MEROKOK!!!....nanti banyak penyakit...tak bgus utk kesihatan kan2???hehehe..;)
    ~   hmm...lagi si 'dia' mestilah sayang aku sgt2...jgn suka simpan2 rahsia...n banyak lagi ciri2 positve yang perlu ada pada si 'dia'...
   * tu jer lah kot..aku akan  pilih 'dia' nie sbb semua ciri di atas...sbb aku perlukannya...apa2 pun semua bergantung pada jodoh lah kan...

7. ops...saya belum ada yang punya..so,tak perlu jawab lah ek???...hehehe...

8. tidak sama sekali.....masih berusaha utk mendapatkan ciri2 fizikal yang diinginkan...

9. hmm..maybe perlu tapi jgn lah terlampau sangat kan,,..sbb kalau kita nak si 'dia' yang the best..kita pun kena lah jadi yang the best utk 'dia' juga....so,adil utk kedua2 pihak...

10. ntah....sbb tak pernah try lagi..takut gak nak try....mungkin ada sesetengah yg mujarab lah...;)..

* done....hehehe..;)...





 





6 comments:

Dda Ly said...

waa panjangnye pendapat..:)salam kenal..:)

meh ke rumah..
~a week already~
keep in touch ye..♥♥♥

HIDAYAH HIDAIZ said...

same la kite..benci lelaki panas baran..huhuhu

sha said...

Singgah sini dari Blog Abg Ben.

Macam-macam cita rasa. itulah kita, manusia, pelbagai ragam.


suka jawapan lelaki yg diingini.. :)

jannah mohd nor said...

Dda Ly: hehehe..bese lh..terbawa2 emosi skit...^_^.salam perkenalan juga...

okey..t sy ke umah k...
nice to meet you..;)

jannah mohd nor said...

hidayah hidaiz: huhuhuhu...tak suka kn...;')

jannah mohd nor said...

sha: maceh2..^_^..

manusia walaupun rambut sama hitam tp hati lain2 kan...

tq..^_^

About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo