topbella

Tuesday, March 22, 2011

SEGMEN: AKU BENCI ROKOK




AKU BENCI ROKOK!!!



KENAPA SAYA BENCI ROKOK!!!...

aku benci sangat rokok..bau busuk...ramai orang dapat macam2 penyakit sebab rokok..
sebenarnya..bapa aku pun merokok...dan aku tak suka..
sbb aku takut bapa aku dapat penyakit...
aku sayang bapa aku...
dan aku tak nak dan tak rela bapa aku dapat sakit sebab rokok...
huhuhuhu...

ini semua sebab rokok lah...
dah butakan hati ramai orang....
konon2 lelaki merokok sebab nak release tension...
release tension apa kalau tak dak duit sebab merokok???
pandai lak complain pokai lh bulan nie...
mmg lah pokai kalau duit gaji wat beli rokok...
aku benci ROKOK!!1...

korang rasa merokok nie macho ek???
pegi lah....
aku rasa kalau dekat dengan perokok nie tak selesa tol..
bau asap segala...
mulut bau busuk lagi...
macho ek mcm tu???
lagi aku nak duk jauh2 ada lah...

aku bersyukur sangat sbb sekarang bapa aku dah kurang2 skit dah merokok...
syukur alhamdulillah....
harap2 tak lama lagi berhenti lah...amin2...
korang tolong doakan ek...
maceh2...^_^
 
PESANAN BUAT MEREKA YG MEROKOK DAN BAKAL MEROKOK

pesanan aku simple jer tp padat...hehehe...
korang sayang mak korang tak???
terus terang...
betul2 sayang ker nie???
aku tak percaya langsung...
kalau sayang korang tak kan merokok...
ingat senang mak korang besarkan korang..
bagi makanan yg berkhasiat...
klu korang demam skit pun kena bawa p hospital..
pastu dah besar sanggup korang sia2 kan semua tu??
ingat tak iklan nurse india tu...
dia cakap kat anak dia..

'don't break my heart...'

itu lah maksud aku...
dan nasihat ini jg utk yg bakal2 merokok..
nak macho??
banyak cara lain lagi lah...
 
 
PENDAPAT SAYA MENGENAI ORANG MEROKOK

fuh..penat bagi pendapat kat atas tu..hehehe...
hmm....dorang terikut2 dgn perasaan sebenarnya..
dan faktor paling penting ialah dgn sapa dorang bergaul...
klu dgn mamat2 merokok...comform dorang merokok gak..
tak caye??
korang tgk lah sendiri...
perasan yg dorang dah besar panjang kalau merokok...
ramai awekkzzz dekat beb..sapa tak mau kan??
perasantan mmg korang nie..
mulut bau...ada ker awek nk dekat??
klu ada pun, dorang pura2 tak terhidu jer..
cinta mati kan...yg masam jadi wangi..harum...kalah perfume...
berubah lh ek...
utk kesihatan pada masa akan datang..
skrng tak nampak kesannya...
dah tua nnti tgk lah...per yg jadi..
mcm2 penyakit nak register nama dgn korang...
 
 
PESANAN IKHLAS DR JANNAH:
BERUBAH LAH SEBELUM TERLAMBAT...
INGAT JER KALAU NAK MEROKOK TU, BAYANGKAN MUKA MAK KORANG..
MESTI DORANG SEDIH GLER KALAU KORANG DAPAT PENYAKIT SEBAB ROKOK..
SO...
KATAKAN TIDAK PADA ROKOK!!!!









2 comments:

Lulu caldina said...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

jannah mohd nor said...

hmm..tu lah pasal...dorang dah buta mata..hati.sbb rokok nie lah..umpama racun dh merebak dlm badan..dah sebati...so....pape pun..

say NO to ROKOK!!!

About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo