topbella

Wednesday, August 4, 2010

kisah hari ini...

assalamualaikum...

nie cite utk hari nie..
tak banyak sgt aku nak cite kan sebenarnya...
tp per yg aku blh kata kan,hari nie adalah hari yg paling mendebarkan dan melucukan bagi aku...
sampaikan aku jadi penat n blh ketawa sendiri bler fkir balik..hehheheh..

first sekali pasal assignment ctu yg tak siap..
aku n zalika hampir tak pegi class ctu sbb kitorang lum wat satu pun keje tu...
ntah mmc ner lah kitorang blh alpa n lupa tarikh hantar nyer ari nie..
mmg kalut gler...
bler ustaz msuk dalam class,kitorang mmg tunduk kepala jer lah..tkot ustaz tanya...
mmg mendebarkan lah time tu...mcm2 dah alasan kitorang nak bagi..dah set dlm mind dah...wat dosa jer kan tipu2 nie...tp mmg tu jer lah yg dapat kitorang fkir time tu..huhuh..
tp mungkin ALLAH mempermudahkan kerja kami...
ustaz pun tak banyak tanya n bg extra time utk siapkan assignment kitorang tu..huh..amin....

second thing yg berlaku hari nie yg aku ckp melucukan sgt tu..
hari nie ikutkan class aku smapai jam 12.00 jer..
tp aku naek p hostel jap sbb nak urusan bilik dgn kwn aku..shar...
aku nak minta tukar bilik tapi tak dpt n aku kecewa gler...
n sblum nak amik bus balik umah,aku singgah lah bilik zalika jap makan2 dgn dorang dulu sblum balik....n tepat jam 1.00 tengah hari aku turun lah utk mengambil bus NR iaitu bus yg bertanggungjawab utk mengambil dan menghantar student yg tinggal kat luar...so,bler bus dtg aku pun naek lah...
but suddenly..aku teringat sesuatu yg buat aku panik n kecut perut...
aku tak sedar yg rupa nyer aku tak ada kunci umah n ku lupa minta kat c shar..
mmg tak tau nak buat apa time tu..
krdt pun tak ada nk bgtau..n nsb bek lah c shar kol aku..
aku pun bgtau kat die yg aku lupa nak minta kunci..n minta tlg die tanya housemate aku yg lain kalau dorang ada kta umah..
sementara menunggu sms dr c shar,aku msh lg berfikir apa yg aku patut buat time tu..
samaada teruskan perjalanan naek bus nr atau turun kat fastrack utk amik bus lain n naik ats amik kunci kat c shar...
akhirnya,aku buat keputusan utk turn d fastrack..nasib aku jadi tambah baek bler ada sorang pak cik nie sudi tumpangkan aku naek kete die p kolej kediaman balik..lega skit tau...
n smpai jer kat kolej kediaman aku trus naek ats n minta kunci kat shar..
dorang kat dlm bilik tu mmg terkejut gler bler tgk aku balik bilik semula...aku pun cite kat dorang per yg terjadi n dorang berabis ketawakan aku...mmg lucu tau walaupun penat gler naek turun p blik..
n dari bilik dorang aku tgu lah bus TUT pula dtg...dr bilik dorang tu blh tengok bus turun naek..nsb bek lah kan lokasi nyer tu strategik..huu.

alhamdulillah,aku selamat naek bus TUT n kunci umah pun dah ada kat aku...
mmg sepanjang perjalanan bali ke rumah,aku ketawa jer dalah hati..
kang senyum tak pasal2 orang ckp gila plak kan..heheh...
semua urusan pun dah selesai n mmg setiap detik yg aku alami hari nie aku akan semat dalam memori aku smapai bler2..heheh..

sebenarnya...

PENGALAMAN ITU LAH YANG MEMBUAT KITA LEBIH BERHATI2 DAN BERINGAT SELALU..dan...
PENGALAMAN ITU JUGA LAH YANG DAPAT MENJADIKAN KITA SEORANG MANUSIA YANG SELALU MEMBUAT PERUBAHAN DALAM HIDUP YG MENUJU KE ARAH KEBAIKAN...

mudah-mudahan aku pun dapat jadi mcm tu...
hopefully..pisang tak akan berbuah 2 kali kan..biarlah sekali jer..heheh...

About Me

My Photo
jannah mohd nor
sandakan, sabah, Malaysia
* study degree in marketing at UITM kota kinabalu sabah... * part time business.. * from sandakan.. * willing to share the secret of beauty with other people...
View my complete profile
RaUdHoTuL JaNnAh© DiseƱado por: Compartidisimo